Hvordan virker det?

Vårt online backupsystem fungerer på følgende måte:

1) Konto opprettes og programmet installeres.

Custodis gjennomfører installasjonen på kundens maskiner / servere for å garantere at dette blir gjort korrekt. Ved oppstart vil første backupkjøring, samt kjøring av endringsbackup de neste 5 virkedager,  overvåkes daglig.

 

2) Dataene krypteres på deres maskiner.

Sikkerhet er veldig viktig for både dere, som kunde, og for oss, som leverandør. Hver enkelt kunde får en unik krypteringsnøkkel og alle data krypteres lokalt hos dere før de sendes over til våre servere for oppbevaring. Dersom noen da skulle snappe opp informasjon vil denne være uleselig uten deres krypteringsnøkkel.

 

3) Ved første kjøring sendes alle data over.

Systemet er designet for å gi minimal belastning på servere og nettverk, men på første backup må samtlige data sendes over. Dersom datamengdene er uforholdsmessig store i forhold til nettlinjens kapasitet vil vi manuelt legge backupen på en eksterndisk og manuelt legge dette inn på serveren. Deres data vil til enhver tid oppbevares på våre to, separate, serversentere, begge plassert i Oslo, Norge.

 

4) Ved påfølgende kjøringer overføres kun endringer.

Dette kalles “inkrementell backup” og er designet for at systemet skal kreve så lite ressurser som mulig. I denne fasen vil backupkjøring ta veldig kort tid, og dere vil så og si ikke merke at systemet kjører. Dere vil daglig motta en backuprapport på epost med status på backupen, samt informasjon dersom noe ikke skulle gå som planlagt.

 

5) Hva gjør vi når uhellet er ute og må hente ned backupen?

Dersom dere skulle ha behov for å hente ned backupen, gjør dere dette via programmet. Dersom dere har nytt datautstyr, laster dere ned og installerer programmet og logger inn. Deretter henter dere ned deres backup via programmet og dekrypteres automatisk på deres maskin.

 

Inkludert i alle kundeavtaler er fri support og bistand fra Custodis. Dersom dere skulle ha behov for hjelp med endringer, reinstallasjon på nytt utstyr eller å hente ned en gammel backupversjon, kontakt oss og vi hjelper dere med alt.

For å be om et uforpliktende presentasjonsmøte, klikk her.